home news shop history forum membership galleries regions calendar contact
   

Go Back   106 Rallye Register Forum > TUNING, MODIFICATIONS & UPGRADES > Electrical & Wiring

Electrical & Wiring Engine management systems, looms, switches, gauges, sensors, etc

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 16-07-2020, 07:35 PM   #1
Novlingninja
REGISTERED FORUM USER - NON MEMBER
 
Join Date: Jul 2020
Location: aalborg
Posts: 1
User Gallery
problem with my 106 Rallye

I am currently experiencing a weird problem, we finally got our tester to work with an adapter, when you want to accelerate, you feel small stutters almost like a misfire. But when you look on the live data you can see the battery voltage, jumping around. when it is stable at +-13V there is no problem, but then you can get a sudden spike in battery voltage to 16V. When that happens all the sensors get weird values and it messes up the timing and injection times. we tested the generator and it charges 13-14 volts, so its like the ecu sometimes short cirquits and the voltage spikes.
these are some pictures of the live data
https://imgur.com/a/ZI7BCWS
Engine code tu5j2 NFW

Last edited by Novlingninja; 16-07-2020 at 07:47 PM. Reason: added link
Novlingninja is offline   Reply With Quote
Old 19-07-2020, 09:16 PM   #2
MHR1294
106 RALLYE REGISTER MEMBER
 
Join Date: Dec 2013
Location: Perth
Posts: 220
User Gallery
You have checked the main earth strap from the gearbox to the battery and to the base of the strut tower?

It could be the regulator inside the Alternator is faulty too. It may be stable at idle and low rpm, but when driving it is not.
MHR1294 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 11:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.